Tapahtumat

Kuukausitapaamiset kevätkaudella 2023

Tervetuloa jälleen mukaan aktiivisen yhdistyksemme toimintaan. Vuosi 2023 on yhdistyksemme 68. toimintavuosi. Luvassa on monipuolista ohjelmaa, joka tulee vielä täsmentymään loppukevään osalta.

Saamme mm. vieraita Helsingistä kahteen otteeseen, jo lauantaina 11.2. ensimmäisen kerran, kun Helsingin Akateemiset Naiset ry. vierailee Lahdessa. Tervetuloa silloin Malvaan opastetulle kierrokselle ja lounaalle! Ruotsinkielinen helsinkiläisyhdistys tekee vastaavan vierailun toukokuussa.

Yhdistysten välinen yhteistyö on hedelmällistä ja antaa mahdollisuuksia. Wivi Lönn- luento järjestyi useamman yhdistyksen yhteistyönä, ja Päijät-Hämeen Kemistien kanssa on suunniteltu yhteistä vierailua Orimattilaan.

Yhdistyksellämme on sääntömuutoksen myötä mahdollisuus ottaa myös opiskelijajäseniä, Tämän vuoksi yksi tilaisuus järjestetään Lahden kampuksella, ja sinne kutsutaan omien jäsentemme lisäksi opiskelijoita tutustumaan yhdistykseemme.


Tammikuu: maanantaina 16.1. klo 17 stipendiaatti Anna Claudelinin esitys, joka käsittelee ilmastonmuutoksen hillintää erityisesti asukkaiden näkökulmasta.p Hän pyrkii valottamaan mikä on tavallisten ihmisten rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä ja miten kestävämpiä elämäntapoja voidaan edistää..


Helmikuu: lauantaina 11.2. klo 12. Yhteistapaaminen Helsingin yhdistyksen kanssa. Kohteena Malva, jossa opastus 90 min klo 12 (Yhdistykset maksavat opastuksen, jokainen oman sisäänpääsynsä.) Lopuksi yhteinen lounas Malskin Bistrossa klo 14.


Maaliskuu: torstaina 16.3. klo 16-18 Paikka:  Niemenkatu 73, B-osa (ovi B2 on auki), alustavasti Aalto-auditorio. Autolla tulijat voivat jättää auton pääoven lähellä olevalle parkkipaikalle ja infotiskin luona olevaan tablettikoneeseen syötetään auton rekisterinumero.

Tutustuminen HR-CHECK-TESTiin :

Mistä tukea oikean rekrytoinnin tekemiseen?

Miten antaa molemminpuolista palautetta kehityskeskustelussa?

Miten arvioida kalliin johtamiskoulutuksen onnistumista tai konsultoinnin vaikuttavuutta?

Miten löytää selityksiä työyhteisöongelmille?

Miten hyödyntää testituloksia työnohjauksessa?

 Uusi tieteeseen perustuva testi  auttaa ratkaisemaan näitä ongelmia.

 

Lahden Akateemiset Naiset ry. järjestää yhdessä Kujala Productions Finland Oy:n kanssa tilaisuuden, jossa esitellään HR-CHECK-TESTiä. Testit ovat tehty erikseen esihenkilöille ja työntekijöille. Testejä on mahdollisuus käyttää rekrytointien tukena, kehityskeskusteluissa, johtamiskoulutuksen tai konsultaation vaikuttavuuden arvioinnissa, työyhteisöongelmien selvittelyssä ja työnohjauksessa. Osallistujilla on mahdollisuus kokeilla testejä etukäteen ja vastanneet saavat oman testituloksensa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tilaisuutta varten tarvitaan ilmoittautuminen viimeistään 9.3. osoitteeseen lahdenakateemisetnaiset@gmail.com. Ilmoita samalla, haluatko tehdä ennakkotestin. Maksuton tilaisuus on avoin jäsentemme lisäksi  LUTin ja LABin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Meillä on samalla tilaisuus esitellä yhdistyksemme toimintaa.  Tervetuloa!


 Maaliskuu: keskiviikkona 29.3. klo 12 lounaskokous. Kirjailija Fil.lis. Marija Vantti kertoo runoilija Uuno Kailaan elämästä. Hän on kirjoittanut runoilijan elämänkerran Älä koske perhosen siipiin. Marija Vantti on taustaltaan historioitsija, tietokirjailija ja kirjoittajakouluttaja. Paikka Scandic Lahti, ylätaso (Kauppakatu 10).


Huhtikuu: keskiviikkona 13.4. klo 18.00-19.30 verkkoluento (Zoom) naisarkkitehti Wivi Lönnistä. Tämä järjestetään yhteistyössä Lahden seudun sukututkijoiden, Päijät-Hämeen tutkimusseuran, Lahti-seuran ja Hyvinkään sukututkijoiden kanssa. Luennon pitää intendentti Anna Autio Arkkitehtuurimuseosta. Sen jälkeen dosentti Riitta Niskanen kertoo tämän Suomen ensimmäisen oman toimiston perustaneen naisarkkitehdin yhteyksistä Lahteen. Tähän tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Huhtikuu: maanantaina 17.4. klo 16 tutustuminen Päijät-Hämeen Keskussairaalan uusiin tiloihin. Tapaaminen sairaalan pääoven luona Keskussairaalantien puolella. Tutustumme myös vapaaehtoisten sairaalaoppaiden toimintaan.   Ei ilmoittautumista, tervetuloa!  


- Toukokuu: Keskiviikkona 10.5. teemme tutustumisretken Orimattilan taidelinnaan yhdessä Päijät-Hämeen Kemistit ry:n kanssa. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Soile Yli-Mäyryn Taidelinnassa on esillä kuvataiteilija Soile Yli-Mäyryn maalauksia yli 20 vuoden ajalta. Matka onnistuu klo 16.20 lähtevällä bussilla 61 Lahdesta, paluu joko 19.05 tai 20.05 lähtevällä bussilla. Opastetun tutustumisen (hinta 5 €/hlö) kesto on 2 h ja sen jälkeen on mahdollisuus kahvitteluun/ruokailuun läheisessä ravintola Tehtaassa.


Toukokuu: torstaina 11.5. Kvinnliga Akademiker i Helsingfors rf vierailee Lahdessa. Ohjelmassa tutustuminen Malvaan ja lounas. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Tervetuloa tapaamisiin!

Lisäksi:

Filianna-kuoron 100-v. juhlakonsertti 29.4. klo 18. Mukana mm. yhdistyksemme aktiivinen jäsen Liisa Koskinen! https://www.filianna.fi/ 

Suomalaiset Historiapäivät järjestetään 3.–4.2.2023 Lahden Sibeliustalossa yleisötapahtumana, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Koko ohjelma striimataan suorana kaikkialla nähtäväksi. https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi


Lahteen muuttaneet ulkomaiset akateemiset naiset ovat tervetulleita tutustumaan meihin ja toimintaamme. Esittely- ja keskustelukielenä on suomi, mutta autamme mielellämme vaikeiden asioiden ymmärtämistä muilla kielillä. Kahvitarjoilusta maksamme 2 euroa, muuten osallistuminen on ilmaista.