Tapahtumat

Kuukausitapaamiset kevätkaudella 2024

Tervetuloa jälleen mukaan aktiivisen yhdistyksemme toimintaan. Vuosi 2024 on yhdistyksemme 69. toimintavuosi. Luvassa on monipuolista ohjelmaa.

Tammikuu: Maanantai 15.1.2024 klo 17. Uuden vuoden ohjelma alkaa mielenkiintoisella keskustelutilaisuudella. "Lahti - Suomen Florida" -kampanjasta tuttu Annamari Jukko alustaa aiheesta Vastuuyhteiskunta. Paikka Trion palvelutorin Lava. Tervetuloa kuulemaan kiinnostavia ajatuksia ja keskustelemaan! 

Helmikuu: Maanantai 5.2. klo 16:30 Trion palvelutorin Lava. Uhanalaisten eläinten käyttäytymisestä ja suojelusta väitellyt Hanna Rosti kertoo tutkimuksestaan. Hanna Rosti on viettänyt paljon aikaa Afrikassa, ja hän on mm. dokumentoinut tieteelle uuden nisäkäslajin, joka on vaarassa kuolla sukupuuttoon.

Maaliskuu: Perjantai 15.3. klo 13.30 opastettu tutustuminen remontoituun kaupungintaloon, kesto max 2 tuntia. Oppaana yhdistyksemme jäsen Sinikka Koskinen. Valitettavasti kaupungintalo on avoinna vain virka-aikana, joten ilta-aika ei ollut mahdollinen. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan kierrokselle.

Maaliskuun lounaskokous: Keskiviikko 20.3. klo 12.00 Opiston Kunkku –ravintola (Harjukatu 46, Lahti). Tutustuminen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -hankkeeseen. Teija Onnila esittelee.

Huhtikuu: Maanantaina 22.4. klo 17 Trion palvelutorin Lava. Ylen ulkomaantoimittaja Minna Pye kertoo toimittajan työstään. Minna Pye on toimittanut useita Ulkolinja –dokumentteja, joita on katsottavissa Yle Areenassa, esimerkiksi Peloton Viro, Saksan energiasota, Britannian ahdinko ja Tanska – rajat kiinni. Areenasta on kuunneltavissa myös lukuisia Minnan toimittamia Ulkolinja –podkasteja. 

Toukokuu: Keskiviikkona 22.5. klo 17. Kevätretki Leena Hyttisen mökille Asikkalan Viitailaan. Tutustutaan toisiimme, saunotaan ja ruokaillaan nyyttäriperiaatteella. Kimppakyydit, lähtö noin klo 16.15 Lahdesta. Matkan pituus n. 40 km, tarkemmat ajo-ohjeet lähempänä jäsenkirjeessä.

Lisäksi: Suomalaiset Historiapäivät järjestetään 9.–10.2.2023 Lahden Sibeliustalossa yleisötapahtumana, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Koko ohjelma striimataan suorana kaikkialla nähtäväksi. https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi

Tervetuloa tapaamisiin!

Lisäksi:

Lahteen muuttaneet ulkomaiset akateemiset naiset ovat tervetulleita tutustumaan meihin ja toimintaamme. Esittely- ja keskustelukielenä on suomi, mutta autamme mielellämme vaikeiden asioiden ymmärtämistä muilla kielillä.  Osallistuminen on ilmaista.